Menü Bezárás

Autó üveg fóliázás

Az autók üvegeinek fóliázása manapság nagyon elterjedt lett első sorban a hővédelem szempontjából és nem utolsó sorban a belátás elleni védelem miatt.

Magyarországon a hatályos jogszabály szerint b-oszloptól hátra bármilyen sötétségű fólia választható csak rendelkeznie kell engedély számmal és műbizonylattal. A két első oldalsó üvegnek 70% fényáteresztésnek kell megfelelnie amit a gyárilag zöld színezett üveg meg is közelít.

Skyfol Hp pro sorozatú amerikai fóliával dolgozom főleg ami hő és uv védő fólia. Jellemzi a stílusos, elegáns megjelenés, magas hővédelem, 99,9% uv szűrés.

Autó fólia előnyei: Szilánkvédelem (egy esetleges balesetnél össze tartja az üveget így azok nem repülnek szét csökkentve ezáltal a sérülés veszélyét). Uv védelem (99,9% képes megszűrni az uv sugarakat, mely káros a bőrre. Öregíti a bőrt és mélyebbre hatolva bőrrákhoz vezethet. Fény és belátás védelem (az erős fény és az uv sugarak károsítják a szemet, illetve ha valamit bent felejtünk véletlenül nem lehet észre venni.) Hővédelem ( védi az utasteret a felmelegedéstől, parkolás közben nem melegszik fel annyira az autó, energia megtakarítás- hatékonyabb klíma, gyermekek és állatok védelme a hő ellen.)

Minél sötétebb a fólia annál kevésbé lehet belátni az utas illetve csomagtérbe. így megóvhatjuk értéktárgyainkat, szerszámainkat.

Gyermekek és kisállatok esetében különösen ajánlott, hogy a fény és a hő megszűrése kellemesebbé tegye utazásukat. Ebben az esetben a leghatékonyabb az 5% fényáteresztésű fólia ami 61% hővédelemmel bír.

A gyárilag színezett üvegek nem hővédősek és csak kis részben szűrik az uv-t is. Fényáteresztésük 15-20%.

50%-ig való sötétítést a szemünk nem veszi észre.

Ajánlat kéréssel forduljon hozzám bizalommal az elérhetőségek egyikén!